ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cuplurile care folosesc Poarta Sărutului pentru oficierea cununiilor administrative, transformând monumentul dedicat eroilor din Primul Război Mondial într-un kitch desăvârșit, acuză jurnalistul local Narcis Daju.

La ultima astfel de cununie s-a instalat inclusiv un covor roșu prin Parcul Central, scaune, dar și o „poartă” mai mică în fața Porții lui Brâncuși. În fața monumentului a fost postat inclusiv o reclamă la o firmă de evenimente. Totul într-un weekend plin de turiști care au fost nevoiți să asiste la „spectacol”.

Autoritățile locale pasează responsabilitatea de la una la alta, deși evenimentul a fost organizat cu acceptul municipalității.

Aceasta nu este primul astfel de eveniment petrecut la monumentele brâncușiene. Cu ocazia unei cununii anterioare, organizatorii au realizat un paravan din cearceaf în fața Porții Sărutului, pentru a masca turiștii din zonă.

Aceste evenimente continuă să aibă loc, deși Institutul Cultural Român (ICR) a cerut Primăriei Târgu Jiu să interzică oficierea cununiilor civile lângă Poarta Sărutului, încă din 2017. Apelul oamenilor de cultură a rămas fără ecou.