Cuplurile care folosesc Poarta Sărutului pentru oficierea cununiilor administrative, transformând monumentul dedicat eroilor din Primul Război Mondial într-un kitch desăvârșit, acuză jurnalistul local Narcis Daju.

La ultima astfel de cununie s-a instalat inclusiv un covor roșu prin Parcul Central, scaune, dar și o „poartă” mai mică în fața Porții lui Brâncuși. În fața monumentului a fost postat inclusiv o reclamă la o firmă de evenimente. Totul într-un weekend plin de turiști care au fost nevoiți să asiste la „spectacol”.

Autoritățile locale pasează responsabilitatea de la una la alta, deși evenimentul a fost organizat cu acceptul municipalității.

Aceasta nu este primul astfel de eveniment petrecut la monumentele brâncușiene. Cu ocazia unei cununii anterioare, organizatorii au realizat un paravan din cearceaf în fața Porții Sărutului, pentru a masca turiștii din zonă.

Aceste evenimente continuă să aibă loc, deși Institutul Cultural Român (ICR) a cerut Primăriei Târgu Jiu să interzică oficierea cununiilor civile lângă Poarta Sărutului, încă din 2017. Apelul oamenilor de cultură a rămas fără ecou.
 
 
 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews