ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri, la Târgu Secuiesc a avut loc un miting de solidaritate cu Beke Istvan Attila, cetățeanul de etnie maghiară arestat preventiv de procurori, după ce a fost acuzat că ar fi plănuit un atac terorist de 1 decembrie.

Manifestanții, în număr de câteva zeci, au scandat numele lui Beke Istvan Attila și au scandat "Eu sunt Beke Istvan Attila" și "Unde sunt bombele?".

Beke Istvan Attila făcea parte din gruparea naționalist-extremistă "Mișcarea de Tineret 64 de Comitate" care militează pentru autonomia așa-numitului Ținut Secuiesc. 
 
Beke Istvan Attila a fost săltat în noaptea de luni spre marți de procurorii de la Crimă Organizată. Bărbatul, membru al grupării 64 de Comitate, ar fi vrut să detoneze dispozitivul exploziv chiar în mijlocul participanților la manifestările organizate de Ziua Națională în Târgu Secuiesc.
 
Atentatul urma să aiba loc de Ziua României.