Târgul de Crăciun care ar fi trebuit să fie amplasat în Piața Victoriei va fi mutat în Piața George Enescu din Capitală, după ce, sâmbătă, protestatarii au dezasamblat echipamentele din zona Victoriei.

Târgul a fost mutat după ce, sâmbătă, peste o sută de protestatari au au dezasamblat structurile metalice din Piața Victoriei. Ulterior, edilul Capitalei a spus că vor fi depuse plângeri penale pentru „distrugerea bunurilor municipalității și față de cei care au perturbat ordinea”. În același context, ea a spus că plângerile penale vor viza și autoritățile care nu și-au făcut datoria în cazul protestului de sâmbătă dimineața.

Peste o sută de protestatari s-au strâns, sâmbătă, încă de dimineață, în Piața Victoriei, acolo unde mai mulți angajați ai Municipalității au început organizarea târgului specific sărbătorilor de iarnă. Mai exact, au fost puse garduri care împrejmuiesc Piața Victoriei și au fost aduse utilaje care urmau să fie folosite la amplasarea căsuțelor de Crăciun. În Piața Victoriei au fost aduse toalete ecologice, parapeți din beton și mai multe structuri metalice.

Ulterior, materialele au fost strânse de echipe de muncitori și transportate cu camioanele. Acest lucru s-a întâmplat după ce mai mulți protestatari au început să dezasambleze structurile metalice din Piața Victoriei. Poliția Capitalei a deschis o anchetă în acest caz.