ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Târgul de Fete de pe Muntele Găina, atestat documentar la 1816, nu va mai fi organizat, în premieră, pe platoul situat la aproape 1.500 de metri altitudine, ci numai în comuna Avram Iancu, din cauza vremii nefavorabile.

Cu o vechime de sute de ani, târgul s-a desfășurat fără întrerupere, indiferent de condițiile meteo, pe Muntele Găina, la limita județelor Alba, Arad și Hunedoara, la o altitudine de 1.486 de metri. Târgul se organizează în cea mai apropiată duminică de 20 iulie, ziua Sfântului Ilie.

Organizatorii au anunțat sâmbătă după-amiaza anularea manifestărilor de pe Muntele Găina "din cauza vremii nefavorabile și pentru siguranța miilor de participanți".

"Din cauza precipitațiilor abundente, platoul Găina, unde ar fi urmat să aibă loc manifestările, nu este o zonă sigură pentru participanți, iar drumul de urcare este dificil, astfel încât s-a decis ca tot programul 'Târgului de Fete' să se desfășoare în comuna Avram Iancu", se precizează într-un comunicat al organizatorilor.

În centrul comunei Avram Iancu, localitate situată la poalele Muntelui Găina, se vor desfășura atât concertele în aer liber de muzică populară și ușoară, focurile de artificii, petrecerea populară, cât și târgul meșterilor populari.