ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ioan Măceșanu, tatăl minorei răpite și sechestrate în urmă cu o săptămână de Gheorghe Dincă la Caracal, a făcut o declarație pentru presă, joi seară, în fața sediului Poliției din Caracal. Anterior în cursul zilei, tatăl Alexandrei a acceptat să stea de vorbă cu Mihai Gâdea, acordând un interviu pentru Antena 3.

Părintele îndurerat a mărturisit joi că încă speră că fiica lui este în viață, exprimându-și încrederea în anchetatori și făcând apel la „cine a luat-o să o aducă acasă” și va ierta tot, informează News.ro
 
„Cine a luat-o să o aducă acasă. Vreau să o aducă, să o lase la o margine, nu mă mai interesează cine a făcut. Rog din tot sufletul, cei care au luat-o să o aducă acasă, nu mă interesează cine a luat-o dacă o aduce, să fie teafără”, a implorat tatăl Alexandrei Măceșanu, arătând că familia crede în continuare că minora este în viață.
 
„Este prima și ultimă declarație făcută. Vreau să fiu lăsat în pace, și eu și familia mea. Nu vreau să mai fim vânați. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest caz, care caută și cercetează în continuare.

Vreau să le spun celor care știu despre ea, care au luat-o: vreau să o aducă înapoi ca să ne reluăm viața de dinainte, așa cum era. Vreau să fac un apel pentru cei care știu ceva de ea: vreau să o aducă acasă, să fie sănătoasă. Și le mulțumesc celor care sunt lângă mine în fiecare zi.

Deja ni s-a spus că noi ca părinți nu ne dăm silința, că nu ne pasă. Din contră. Și astăzi am căutat și vom căuta. Suntem disperați. Credem că este în viață. Vom crede până în ultima zi. Dumnezeu să o aducă acasă!”, a declarat joi Ioan Măceșanu, potrivit Știrilor ProTV.

Totodată, acesta a rugat autoritățile implicate în caz „să-și vadă în continuare de treabă, să-și unească toate forțele ca să o găsească” pe Alexandra, arătându-se încrezător că acestea își vor face treaba până la capăt. „Cred că și-au făcut datoria, nu mă voi îndoi, am încredere în ei, ca orice om în situația asta”, a declarat tatăl victimei.
 
„Mă simt vinovat eu ca tată pentru că nu am putut să fac mai mult. Dacă ne dădeam seama sau dacă dânșii își dădeau seama, poate nu se ajungea chiar aici. O vom găsi în viață, așa îmi spune inima. Nu am nicio informație, dar credem în asta. Așteptăm din moment în moment să vină acasă”, și-a exprimat speranțele Ioan Măceșanu.
 
Cu toate acestea, bărbatul își amintește și de scăderile pe care le-au avut polițiștii în gestionarea situației: „Mi-au zis să revin dimineață, că poate apare, că așa sunt copiii de vârsta lor”, povestește tatăl despre reacția agenților Poliției din seara de miercuri, din urmă cu o săptămână, când a mers să reclame dispariția fiicei sale. 
 
Despre lipsa de promptitudine a autorităților în urma apelurilor efectuate joi de Alexandra la 112, tatăl ei a spus: „Poate nu și-au dat seama”.
 
„Eu cred că își vor face datoria și o vor găsi în viață. (...) Autoritățile nu ne-au mai spus nimic, dar noi credem că va fi bine”, a declarat părintele îndurerat.
 
Întrebat dacă autoritățile ar fi trebuit să intervină mai repede, el a răspuns: „Cred că normal, dacă se intervenea mai repede, nu judec pe nimeni, poate așa sunt formalitățile... Poate era mai bine, poate așa a fost să fie”.
 
Întrebat ce indicații i-au dat polițiștii în noaptea de joi spre vineri, când în sfârșit au reușit să identifice locuința lui Gheorghe Dincă din Caracal, tatăl Alexandrei a povestit că a fost îndemnat să aștepte. 

„Mi s-a spus să aștept, mi s-a spus să aduc haine nespălate, că așa mi s-a spus pentru câine, și am așteptat aici”, își amintește bărbatul.
 
Întrebat când a aflat de apelurile Alexandrei la numărul unic de urgență, tatăl minorei a răspuns: „Când m-au chemat să recunosc vocea, la 11 și ceva noaptea” (12 ore mai târziu, joia trecută -n.r.).

Acesta a mai povestit că, din cauza erorii de localizare a apelurilor efectuate joia trecută de Alexandra la numărul unic de urgență, inițial polițiștii au descins la două false adrese, unde a participat și el, confirmând că a spart ușile în locul oamenilor legii, dar negând că ar fi fost pus de aceștia.

„Da. Pentru că eram dornic să găsesc fata. Nu știu, eu am mers mai în față, am fugit mai repede”, a răspuns tatăl victimei la întrebarea dacă el a spart ușile celor două case de pe strada Decebal din Caracal, unde polițiștii o căutaseră inițial pe fiica acestuia joia trecută, înainte să afle adresa făptașului.

„Am trecut la o stradă de ea, noi am fost pe Decebal, și ea era pe Craiova”, își amintește tatăl Alexandrei.
 
Ioan Măceșanu a negat că polițiștii l-ar fi pus să spargă el ușile în timpul descinderilor la adrese greșite.
 
„Nu, nu e adevărat. Nu m-a pus nimeni să zic asta. Înainte, vă dați seama, dar ca orice tată am fugit mai înainte, dar nu m-a pus nimeni. Nu”, a declarat acesta joi, citat de Știrile ProTV.
 
Când în sfârșit polițiștii au aflat adresa lui Gheorghe Dincă, nu i-au transmis-o și tatălui fetei sechestrate, ci l-au îndemnat să meargă acasă și să revină în zori la secție. 

„Vineri noaptea am stat la Poliție până la ora 2-3 și mi s-a spus să merg acasă să mă spăl, să mă odihnesc și să vin la ora 5. Mie nu mi-au spus nimic (că au identificat casa lui Gheorghe Dincă - n.r.)”, a povestit bărbatul, explicând că, deși în noaptea de vineri a fost trimis acasă, ulterior a putut participa la cercetările din preajma gospodăriei suspectului.

„Și azi am fost, și ieri am fost. Am căutat în puțuri, am căutat în canale”, își amintește părintele îndurerat.

Tatăl minorei dispărute săptămâna trecută a relatat că Alexandra visa ca, atunci când va crește mare, să devină polițistă.
 
„Le mulțumesc tuturor celor care ne ajută în această căutare și să dea Dumnezeu să o găsim cu bine. Nu mi-am pierdut încrederea, cred că ea este în viață. Abia aștept să o văd”, a declarat anterior tatăl Alexandrei, în cadrul unui interviu pentru Antena 3.