ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oamenii străzii din municipiul Satu Mare au fost introduși într-un program de terapie prin horticultură. Vara aceasta ei culeg primele roade ale muncii lor în sere și în grădină și le vând celor din Satu Mare sub formă de coșuri de legume, cu livrare la domiciliu.
 
Tinerii străzii din Satu Mare au fost incluși în urmă cu mai bine de un an într-un program de terapie prin horticultură, program posibil în urma finanțării pe care Asociația Stea a primit-o pentru a înființa două sere și o grădină ecologică. Acestea au luat naștere în cartierul Curtuiuș, după ce și primăria s-a implicat și a acordat asociației un teren în mod gratuit pentru demararea investiției.

Beneficiarii proiectului nu au folosit nici o metodă de grăbire a creșterii plantelor și legumelor, nici chimicale sau alte suplimente.
 
„Am venit aici zi de zi. Eu am smuls buruienile, am udat fasolea, am avut grijă de roșii. Unde văd gândaci pe plante îi culeg. Cel mai mult îmi plac roșiile alea mici, că au așa un gust dulce”, afirmă Viorica, una dintre benefiarele asociației, potrivit adevarul.ro.
 
Coșul de legume conține diferite tipuri de legume, minimum patru, cântărind între 5 și 8 kilograme.
 
„Coșul cu legume este o soluție foarte bună pentru cei interesați de o nutriție sănătoasă, pentru că sunt legume cultivate prin tehnici de agroecologie, fără a folosi produse chimice. Sunt legume produse local, în Satu Mare, proaspăt culese în momentul în care facem livrare și coapte pe plantă, motiv pentru care și oferta noastră va varia săptămânal”, afirmă Cristina Bala, directorul asociației.  
 
Săptămâna aceasta coșul conține roșii, ardei, vinete, dovlecei, fasole păstăi împreună cu o legătură de plantă aromatică. Prețul unui coș este de 28 de lei.