Barurile din Centrul Istoric al Craiovei riscă să se închidă pentru că nu au cărţi. Nu este o glumă, ci o lege locală, care îi obligă pe patronii teraselor să amenajeze un colţ cultural. Cum doar două din cele 20 de baruri s-a conformat, edilii ameninţă cu ridicarea autorizaţiilor de funcţionare.

Elena Vâlcu a deschis o terasă în centrul Istoric al Craiovei în urmă cu aproape două luni. Tot atunci a amenajat şi un colţ cultural, unde a expus mai multe tablouri:

"Noi ne-am gândit la un colţ cultural numai cu tablouri. Deocamdată am pus doar câteva, o să mai aducem. Mi se pare cea mai bună idee, ridică puţin nivelul Craiovei."

Într-un alt local, patronul a amenajat o bibliotecă.

„Clienții pot alege o carte de beletristică pe care o pot răsfoi în timp ce își așteaptă comanda”, potrivit digi24.roCele două localuri sunt singurele din cele peste 20 din Centrul Istoric care s-au conformat ordinului primăriei. Cum termenul limită impus de edili tocmai a expirat, patronii riscă să rămână fără autorizaţiile de funcţionare.

"Noi nu am intrat până acum cu Poliţia Locală să vedem dacă respectă sau nu autorizaţiile de funcţionare, dar de săptămâna viitoare i-am informat deja, în cadrul unei şedinţe, pe patronii de terase că vom începe să verificăm.", afirmă Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Nu toţi clienţii sunt încântaţi de iniţiativă: „În zilele noastre cred că internetul e mai presus decât asta”.

„Eu aș vrea să merg la o terasă și să am o carte să citesc sau să admir anumite tablouri”, spun alţi craioveni.