ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Barurile din Centrul Istoric al Craiovei riscă să se închidă pentru că nu au cărţi. Nu este o glumă, ci o lege locală, care îi obligă pe patronii teraselor să amenajeze un colţ cultural. Cum doar două din cele 20 de baruri s-a conformat, edilii ameninţă cu ridicarea autorizaţiilor de funcţionare.

Elena Vâlcu a deschis o terasă în centrul Istoric al Craiovei în urmă cu aproape două luni. Tot atunci a amenajat şi un colţ cultural, unde a expus mai multe tablouri:

"Noi ne-am gândit la un colţ cultural numai cu tablouri. Deocamdată am pus doar câteva, o să mai aducem. Mi se pare cea mai bună idee, ridică puţin nivelul Craiovei."

Într-un alt local, patronul a amenajat o bibliotecă.

„Clienții pot alege o carte de beletristică pe care o pot răsfoi în timp ce își așteaptă comanda”, potrivit digi24.roCele două localuri sunt singurele din cele peste 20 din Centrul Istoric care s-au conformat ordinului primăriei. Cum termenul limită impus de edili tocmai a expirat, patronii riscă să rămână fără autorizaţiile de funcţionare.

"Noi nu am intrat până acum cu Poliţia Locală să vedem dacă respectă sau nu autorizaţiile de funcţionare, dar de săptămâna viitoare i-am informat deja, în cadrul unei şedinţe, pe patronii de terase că vom începe să verificăm.", afirmă Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Nu toţi clienţii sunt încântaţi de iniţiativă: „În zilele noastre cred că internetul e mai presus decât asta”.

„Eu aș vrea să merg la o terasă și să am o carte să citesc sau să admir anumite tablouri”, spun alţi craioveni.