Barurile din Centrul Istoric al Craiovei riscă să se închidă pentru că nu au cărţi. Nu este o glumă, ci o lege locală, care îi obligă pe patronii teraselor să amenajeze un colţ cultural. Cum doar două din cele 20 de baruri s-a conformat, edilii ameninţă cu ridicarea autorizaţiilor de funcţionare.

Elena Vâlcu a deschis o terasă în centrul Istoric al Craiovei în urmă cu aproape două luni. Tot atunci a amenajat şi un colţ cultural, unde a expus mai multe tablouri:

"Noi ne-am gândit la un colţ cultural numai cu tablouri. Deocamdată am pus doar câteva, o să mai aducem. Mi se pare cea mai bună idee, ridică puţin nivelul Craiovei."

Într-un alt local, patronul a amenajat o bibliotecă.

„Clienții pot alege o carte de beletristică pe care o pot răsfoi în timp ce își așteaptă comanda”, potrivit digi24.roCele două localuri sunt singurele din cele peste 20 din Centrul Istoric care s-au conformat ordinului primăriei. Cum termenul limită impus de edili tocmai a expirat, patronii riscă să rămână fără autorizaţiile de funcţionare.

"Noi nu am intrat până acum cu Poliţia Locală să vedem dacă respectă sau nu autorizaţiile de funcţionare, dar de săptămâna viitoare i-am informat deja, în cadrul unei şedinţe, pe patronii de terase că vom începe să verificăm.", afirmă Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Nu toţi clienţii sunt încântaţi de iniţiativă: „În zilele noastre cred că internetul e mai presus decât asta”.

„Eu aș vrea să merg la o terasă și să am o carte să citesc sau să admir anumite tablouri”, spun alţi craioveni.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews