ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Clinica de Psihiatrie a Spitalului Județean din Timişoara va fi mutată din imobilul de pe strada Văcărescu la marginea orașului, mai precis în spațiul fostei unităţi militare de la Giroc.
 
Clădirea în care funcționează Psihiatria a fost retrocedată în 2009, Spitalul Județean fiind nevoit să achite de atunci o chirie lunară de 33 000 de lei pentru a nu-i fi evacuată secția.
 
Terenul pe care va fi mutată clinica a fost transferat prin hotărâre de guvern din domeniul public al statului în cel al județului, măsoară 5.498 de metri pătrați și cuprinde două clădiri care vor fi consolidate și extinse. Consiliul Județean Timiș va aloca 3,5 milioane de euro pentru realizarea investiției care va demara anul viitor și va trebui finalizată în cel mult 24 de luni.
 
Noua clinică va beneficia și de un generos spațiu verde, de un teren de sport, precum și de parcări și spații de acces pentru mașinile de pompieri și salvare, amenajări obligatorii potrivit legislației și normelor în vigoare, dar care până acum lipseau.