ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un panou imens afișat pe un bloc din Timișoara a fost înlăturat, după ce celebra pagină de facebook, „Corupția Ucide”, a criticat mesajul de pe respectivul banner. Referendumul pentru căsătorie va avea loc pe 6 și 7 octombrie.

Pe panou, era scris textul: „Vino la Referendum! Votează „Da” pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie! Apără familia și copiii României! Dacă nu vii la vot, doi bărbați vor putea adopta copilul tău”

Mesajul a stârnit mânia celor care administrează pagina „Corupția ucide”, care au acuzat Coaliția pentru Familie că ar fi în spatele mesajului.

„Coaliția pentru Familie investește bani serioși în dezinformările aduse în spațiul public.

Aceștia apelează la frică în încercarea de a aduce suficienți oameni la referendumul din 6-7 oct”, au scris cei la Corupția Ucide.

Primarul Timișoarei a intervenit și a cerut să fie înlăturat.

„Deși textele de campanie sunt asumări pe proprie răspundere ale celor ce le aduc în spațiul public, am intervenit pe lângă asociația de proprietari implicată cu rugămintea ca acel mesaj potențial generator de tensiuni să fie înlăturat. Le mulțumesc ca au înțeles, el nu făcea cinste Timișoarei”, a explicat primarul Nicolae Robu pentru opiniatimisoarei.ro.

Între timp și Coaliția pentru Familie a negat că mesajul i-ar aparține. Jurnalistul Mirel Curea a scris că mesajul afișat la Timișoara este corect.

„Da, așa este, exact cum scrie pe panoul ăla din Timișoara: ”Dacă nu vii la vot, doi bărbați vor adopta copilul tău”, de s-au oripilat toți tefeliștii cu dresurile în vine și tefelistele nebărbierite!

Da, există această posibilitate! Un român a pățit asta în Anglia. Copiii românului Florin Barbu au fost luați de la părinți, reclamați de un vecin pentru certuri, dar fără a fi identificate, însă, scene de violență fizică.

În ciuda a zeci de demersuri, minorii au fost dați spre adopție unui cuplu de gay, măsură devenită definitivă”, a notat el.