ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Informația a fost făcută publică de Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, în cadrul unei vizite efectuate la sfârșitul săptămânii în oraș.
 
Potrivit acestuia, Timișoara este luată în calcul pentru deschiderea unui comandament de trei stele, de tip Land Command  Component, în care și-ar desfășura activitatea 400 de ofițeri. România s-a oferit să găzduiască o astfel de bază pe fondul noii organizări a comandamentelor, la care recurge Alianța Nord-Atlantică în Europa.

Majoritatea bazelor militare din zona Banatului au fost desființate după revoluție,ca urmare a restructurării Armatei Române. Unități importante, ca UM 01113 din localitatea Giroc sau Regimentul de Rachete Antiaeriene de la Reșița sunt acum  pură amintire. Baza Militară Aeriană de la Giarmata, cu capacitate de luptă redusă, dar încă funcțională, face de asemenea obiectul atenției ministrului. Deocamdată, acesta a promis că în scurt timp aici vor ajunge avioane Șoim IAR 99 și că se are în vedere înnoirea flotei de elicoptere din unitate. Mihai Fifor a mai anunțat că în garnizoana Timișoara vor fi angajate câteva sute de cadre militare în perioada următoare.