Informația a fost făcută publică de Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, în cadrul unei vizite efectuate la sfârșitul săptămânii în oraș.
 
Potrivit acestuia, Timișoara este luată în calcul pentru deschiderea unui comandament de trei stele, de tip Land Command  Component, în care și-ar desfășura activitatea 400 de ofițeri. România s-a oferit să găzduiască o astfel de bază pe fondul noii organizări a comandamentelor, la care recurge Alianța Nord-Atlantică în Europa.

Majoritatea bazelor militare din zona Banatului au fost desființate după revoluție,ca urmare a restructurării Armatei Române. Unități importante, ca UM 01113 din localitatea Giroc sau Regimentul de Rachete Antiaeriene de la Reșița sunt acum  pură amintire. Baza Militară Aeriană de la Giarmata, cu capacitate de luptă redusă, dar încă funcțională, face de asemenea obiectul atenției ministrului. Deocamdată, acesta a promis că în scurt timp aici vor ajunge avioane Șoim IAR 99 și că se are în vedere înnoirea flotei de elicoptere din unitate. Mihai Fifor a mai anunțat că în garnizoana Timișoara vor fi angajate câteva sute de cadre militare în perioada următoare.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews