Toate memorandumurile pentru autonomie adoptate de consiliile locale din Harghita cu scopul înființării unei regiuni autonome cu denumirea Ținutul Secuiesc au fost anulate de instanță, anunță Radio România Actualități.

Prefectul județului, Adrian Jean Andrei a declarat că demersurile celor 42 de consilii locale începute în 2014 au încălcat legile și Constituția României, iar instanța le-a considerat ilegale deoarece teritoriul țării este organizat administrativ în comune, orașe și județe și contravin articolului 13 din Constituție, care stabilește că limba oficială a țării este limba română.

Prefectul Harghitei a mai subliniat că "orice astfel de demers viitor va avea aceeași soartă, existând deja autoritate de lucru judecat".


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.