ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Voluntarii unei asociaţii din Timişoara s-au săturat să vadă malurile Begăi sufocate de pet-uri, pungi şi alte gunoaie, aşa că au decis să ia atitudine.

În weekend, au pus mâna pe greble şi saci de gunoi şi s-au apucat de treabă. În urma lor, au rămas maluri verzi şi curate.

Anul viitor, pe canalul Bega vor circula, potrivit autorităţilor locale, ambarcaţiuni turistice. Însă vizitatorii ar fi avut parte de o privelişte tristă: maluri pline de deşeuri. Aşa că, voluntarii n-au mai aşteptat intervenţia autorităţilor şi s-au pus pe treabă.

„Sperăm să vină cât mai mulţi oameni să ajute. Sperăm să se menţină curăţenia”, spune un voluntar.

„Vrem să dovedim unui oraş întreg că, cu o echipă de 50 de oameni, putem să facem oraşul mai curat. Să le arătăm oamenilor care pescuiesc sau care se plimbă pe malul Begăi că nu e normal şi nu ni se pare nouă normal să se umble în gunoaie”, spune Marius Niste, organizatorul acţiunii, potrivit digi24.ro.

În prezent, malurile canalului Bega sunt în proces de modernizare. Până la sfârşitul anului, când se termină acest program în valoare de 25 de milioane de lei, de curăţenia zonei nu răspunde nimeni. Aşa că acţiunea voluntarilor a fost mai mult decât benefică.