ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Celebrele figuri sculptate în piatră de natură, Sfinxul şi Babele, nu vor mai fi singurele obiective turistice de pe Platoul Bucegilor.

Astfel, preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu a declarat că trei statui uriaşe urmează să fie amplasate în vârful munţilor

"Vreau să fac un proiect să inaugurăm anul viitor DJ 713-714, un proiect cu trei statui mari. Îi spunem Drumul Dacilor la drumul acesta, iar la Dichiu, la intersecţie, vreau să-i pun pe Decebal, Burebista şi Zamolxe. Trei sculpturi mari, de 2-3 metri înălţime, care vor fi de referinţă, se va opri toată lumea să facă o poză acolo. Este zonă de vizibilitate maximă, toată lumea urcă până acolo”, a precizat Tutuianu, conform site-ului Tai-tai.net.

Situate în Parcul Naţional Bucegi, în nordul judeţului Dâmboviţa, Sfinxul şi Babele sunt adevărate monumente ale naturii şi reprezintă martori de coroziune, în care factorul geologic răspunzător este eroziunea eoliană, manifestată prin procese de distrugere, transport şi sedimentare a materialului rezultat.