Suntem în Anul Centenarului. Marea Unire. Cuvinte care ar fi trebuit să ne însuflețească pe toți. Din păcate, dacă majoritatea s-a lăsat angrenată în eternele războaie fratricide care au măcinat societatea românească după 1989.

Pentru trei tineri din Craiova lucrurile stau altfel. Florin Radu, Andrei Flavius și Vlad Terpu au dorit să lase un semn vizibil, pentru a marca cum se cuvine acest prim centenar al Marii Uniri a Românilor.

Astfel, cei trei au realizat o pictură murală gigantică, în care pe fundal tricolor, sunt desenați Mihai Viteazul și Regele Ferdinand I, ambii întregitori de Țară. 

Pictura este cu atât mai specială cu cât nu este realizată oriunde, ci pe peretele unei unități de învățământ, liceul Ștefan Velovan din Craiova.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.