ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe autovehicule, printre care și un autobuz, au fost blocate pentru câteva zeci de minute de ploaia torențială în centrul municipiului Tulcea.

"Toate echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta au fost pe teren și au intervenit pe strada Isaccei, lângă Muzeul de Artă și în apropiere de Piața Nouă, pentru a salva persoane care au rămas blocate în autoturismele înconjurate de ape", a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Angela Tulceanu, care nu a putut menționa numărul intervențiilor efectuate în timpul ploii torențiale, dar a precizat că nici una din acestea nu s-a soldat cu victime.

"Și în momentul de față echipajele ISU intervin pentru a scoate apele pluviale din subsolurile unor imobile", a precizat Tulceanu.

Pe unele pagini de socializare, au fost postate mai multe fotografii și videoclipuri, unul dintre cele mai vizionate arătând cum un bărbat, probabil proprietarul uneia dintre mașinile filmate, sare în apă pentru a despărți două autoturisme abandonate care puteau să se tamponeze în apropiere de sensul giratoriu de lângă Muzeul de Artă.

Problemele cauzate de lipsa unui sistem de preluare a apelor pluviale corect dimensionat apar de foarte mulți ani în mai multe zone ale urbei, respectiv centru, lacul Ciuperca, Piața Nouă, în ciuda faptului că stațiile de pompare și preluare a apelor pluviale au fost modernizate în ultimul timp.


Autoritățile susțin că prin proiectul care se derulează în municipiul Tulcea pentru modernizarea și extinderea sistemului de furnizare a apei potabile și a apelor uzate nu s-a putut lua în considerare și problema sistemului de preluare a apelor pluviale, acest segment de lucrări nefiind eligibil pentru finanțare.