Autoritățile din Timișoara se luptă cu tinerii certați cu legea, care distrug mobilierul stradal și rup florile.

Zeci de turbulenți au fost amendați pentru că au smuls ghivecele prinse pe podul care traversează canalul Bega și le-au aruncat în apă. Ultimii surprinși de camerele de supraveghere au fost 3 austrieci.

Cei trei tineri, veniți la Timișoara din Austria, au fost amendați fiecare cu 2500 de lei pentru distrugerea florilor din jardiniere. Însă șirul distrugerilor este lung. Numai în ultimele luni camerele de supraveghere montate în zona au suprins aproximativ 30 de persoane vărsându-și nervii pe florile multicolore.

„Au fost și italieni, israelieni, turci. Valoarea totală a amenzilor 75 de mii de lei.”, a spus Dana Seracin, purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara.

Cei care se ocupa de amenajarea spațiilor publice au încercat să asigure jardinierele și le-au prins cu coliere din plastic, dar tot au fost vandalizate.

În primele 6 luni ale anului, Primăria din Timișoara a cheltuit în jur de 10 milioane de lei pentru amenajarea spațiilor verzi și a locurilor de promenadă.

„Vin din cluburi pentru că se intâmplă întotdeuna în weekend. Probabil că sunt alcool la bord sau poate mai grav de atât. Educația este extrem de importantă, dar unii nu mai au mintea limpede.”, a pus Nicolae Robu, primarul Timișoarei, conform știrileprotv.ro.

Autoritățile locale spun că vor extinde în tot orașul sistemul de supraveghere video. De când functioneza acest sistem, au fost susprinse o mulțime de nereguli, iar vinovații au fost identificați rapid.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews