ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din Timișoara se luptă cu tinerii certați cu legea, care distrug mobilierul stradal și rup florile.

Zeci de turbulenți au fost amendați pentru că au smuls ghivecele prinse pe podul care traversează canalul Bega și le-au aruncat în apă. Ultimii surprinși de camerele de supraveghere au fost 3 austrieci.

Cei trei tineri, veniți la Timișoara din Austria, au fost amendați fiecare cu 2500 de lei pentru distrugerea florilor din jardiniere. Însă șirul distrugerilor este lung. Numai în ultimele luni camerele de supraveghere montate în zona au suprins aproximativ 30 de persoane vărsându-și nervii pe florile multicolore.

„Au fost și italieni, israelieni, turci. Valoarea totală a amenzilor 75 de mii de lei.”, a spus Dana Seracin, purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara.

Cei care se ocupa de amenajarea spațiilor publice au încercat să asigure jardinierele și le-au prins cu coliere din plastic, dar tot au fost vandalizate.

În primele 6 luni ale anului, Primăria din Timișoara a cheltuit în jur de 10 milioane de lei pentru amenajarea spațiilor verzi și a locurilor de promenadă.

„Vin din cluburi pentru că se intâmplă întotdeuna în weekend. Probabil că sunt alcool la bord sau poate mai grav de atât. Educația este extrem de importantă, dar unii nu mai au mintea limpede.”, a pus Nicolae Robu, primarul Timișoarei, conform știrileprotv.ro.

Autoritățile locale spun că vor extinde în tot orașul sistemul de supraveghere video. De când functioneza acest sistem, au fost susprinse o mulțime de nereguli, iar vinovații au fost identificați rapid.