ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inspectoratul Județean de Poliție Timiș face verificări privind utilitatea marcajelor rutiere de la pasajul Jiul din Timișoara, inaugurat duminică, după ce pe rețelele de socializare au apărut mai multe comentarii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, Ancuța Morariu, a declarat, că se fac verificări privind utilitatea marcajelor rutiere de la pasajul Jiul din Timișoara și pentru a se stabili dacă proiectul a fost respectat.

„Poliția Rutieră a avizat instituirea restricțiilor de circulație pentru realizarea pasajului și a intersecției din proximitatea acestuia. Soluția adoptată de executantul lucrărilor de modernizare privind marcajele rutiere aplicate va face obiectul unor verificări pentru a se stabili dacă acestea respectă proiectul, precum și referitor la utilitatea acestora. În funcție de rezultatul verificărilor, se vor dispune măsuri legale și se va solicita o îmbunătățire a semnalizării rutiere orizontale și verticale, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”, a afirmat Ancuța Morariu, conform Mediafax.

Concret, la intersecția B-dul Republicii cu str. Jiul și pasajul cu același nume au fost trasate o serie de marcaje rutiere spre stânga, dreapta sau în față care ar putea să-i deruteze pe șoferi. Practic, liniile imaginare de care șoferii țin cont atunci când se află într-o intersecție au fost trasate pe carosabil.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat, la inaugurarea pasajului Jiul, după lucrările de extindere la cinci benzi, că în cazul în care se va dovedi că marcajele rutiere din intersecție sunt prea aglomerate, atunci se pot „simplifica lucrurile”.

„O să vedem dacă marcajele sunt apreciate de timișoreni sau nu sunt apreciate. Prin absurd, dacă n-o să fie, pot fi făcute altele, evident. Nu facem atâta haz pentru niște marcaje. Specialiștii spun că sunt foarte bune, pentru că ghidează conducătorii auto, indiferent de pe ce direcție vin, în această intersecție foarte complexă, complicată. Dacă se va constata că sunt prea încărcate, atunci sigur că se poate interveni și se pot simplifica lucrurile”, a afirmat Nicolae Robu.

În acest sfârșit de săptămână, pe rețelele de socializare au apărut o serie de comentarii legate de marcajele rutiere de la pasajul Jiul din Timișoara. „Zici că e GTA 2 cu placa grafică stricată”, „Așa sunt și în Germania intersecțiile, dar aici și-au bătut joc”, „Ce șotron au tras la Jiul” sau „Cineva nu a avut voie să se joace cu vopsea când a fost mic. A recuperat acum” - sunt doar câteva dintre mesajele postate pe Facebook.

Lucrările de modernizare și lărgire a pasajului Jiul la cinci benzi au început în vara anului 2016, iar valoarea investiției se ridică la peste șapte milioane de euro, bani proveniți din bugetul local al Primăriei Timișoara.

În pasajul Jiul nu vor fi probleme cu gheața, în sezonul rece, asta pentru că a fost montată și o instalație de degivrare, care se încălzește automat când senzorii instalați detectează scăderea temperaturii sub o anumită limită.