ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ploile torențiale care cad de câteva ore au produs deja blocarea traficului la Bolotești, Jariștea, parțial la Odobești, Broșteni și în alte localități din Vrancea. Apa a ajuns și la un metru pe unele porțiuni de drum, mașinile fiind nevoite să tragă pe dreapta.

Imaginile au fost primite de stirilevrancei.ro de la un șofer care a scăpat la limită de urgia din localitățile Bolotești și Jariștea, reușind să ajungă aproape de Focșani (la orizont se vede cerul senin spre Focșani, în rest perdeaua de nori care a provocat ploi torențiale de amploare).

"Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea au fost convocați în ședință extraordinară la sediul Instituției Prefectului încă de joi, 2 iunie, în contextul fenomenelor meteorologice și hidrologice care se manifestă pe teritoriul județului", se arată în comunicatul ISU Vrancea.

"Conform avertizărilor emise de către Administrația Națională de Meteorologie și Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, în următoarele două zile în județul Vrancea vor avea loc intensificări ale fenomenelor meteorologice constând în ploi și depășiri ale debitelor cursurilor unor râuri.

A fost activată Grupa Operativă (Etapa I) a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea, urmând ca, o dată cu intrarea în vigoare a avertizării hidrologice de Cod Roșu pe râurile din bazinul hidrografic Putna, să fie activată Grupa Operativă (Etapa II)".