ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE "Toate victimele decedate în accidentul din județul Brașov sunt persoane majore. Persoana presupusă minoră conform informațiilor anterioare avea vârsta de 20 de ani", potrivit Ministerului Sănătății.
 
ACTUALIZARE Un număr de 26 de persoane implicate în accidentul produs vineri în localitatea Perșani sunt internate în patru spitale din municipiul Brașov, a declarat, pentru Agerpres, prefectul județului, Ciprian Băncilă.
 
Potrivit acestuia, la Spitalul Clinic Județean de Urgență s-au aflat șapte persoane, dar între timp una dintre acestea, un copil de 16 ani, a fost transferată la Spitalul Clinic de Copii din Brașov.

Un alt tânăr de 21 de ani se află la Terapie Intensivă cu traumatism toracic cu minim pneumotorax, facturi costale, fractură de bazin cu deplasare, fractura femur drept, fractură gambă stângă și este conștient.

Alt tânăr de 20 de ani se află în operație, diagnosticul fiind contuzie lombară, contuzie genunchi și contuzie gleznă dreaptă.

Celelalte persoane se află în investigații în diferite secții ale unității medicale.

La Spitalul Militar se află internate cinci persoane cu vârste între 16 și 19 ani care prezintă contuzii la coate, contuzii lombare, plăgi escoriate membre, contuzii torace, hemotorace stâng bazal.

Prefectul a precizat că cei internați la Spitalul Militar și Spitalul "Sf. Constantin" au cele mai ușoare politraumatisme și probabil vor fi externați în zilele următoare.

La Spitalul Clinic de Copii sunt internați 13 persoane cu vârste între 13 și 18 ani care au diverse escoriații, plagă la genunchi, policontuzii, alții plăgi multiple, policontuzionați, plăgi la coate.

La Spitalul "Sf. Constantin" sunt internate alte patru persoane cu vârste între 12 și 17 ani care au diverse politraumatisme, plăgi tăiate regiune deltoidiană, plăgi contuze multiple mână dreaptă, genunchi bilateral, lombar, retenție de corp străin metalic, regiune radiocarpiană dreaptă, contuzii șold drept cu plăgi escoriate, plăgi contuze cot stâng, plăci regiune radiocarpiană.

Prefectul a mai precizat că singura care este într-o stare mai gravă este o tânără de 21 de ani internată la Spitalul Clinic Județean de Urgență la Terapie Intensivă, dar este conștientă.
 
(Știrea inițială)
 
Patru persoane, dintre care trei adulți și un copil, au murit vineri în urma unui accident rutier înregistrat în dreptul localității Perșani din județul Brașov.

Alte 22 de persoane sunt rănite, dintre care 16 sunt în stare gravă. Accidentul a survenit după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat.Autocarul implicat în accidentul de la Dealul Perșani, județul Brașov transporta 28 de copii și trei adulți, a comunicat Ministerul Sănătății. 

Președintele Klaus Iohannis anunță că a luat legătura cu autoritățile în legătură cu accidentul petrecut pe drumul Brașov - Făgăraș și transmite condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața.

"Am aflat cu tristețe despre accidentul petrecut pe drumul între Brașov și Făgăraș. Sper în însănătoșirea grabnică a tuturor celor răniți și îmi exprim sincere condoleanțe pentru familiile celor care au pierit. Am luat legătura cu autoritățile, care fac tot posibilul pentru limitarea consecințelor și acordarea ajutorului la fața locului'', a scris șeful statului vineri pe Facebook.