ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un băieţel din Petroşani a reprezentat România la Concursul  Internaţional de Pian ”Cote d`Azur”, care s-a desfăşurat în perioada 19-23 octombrie 2015 la Nisa, în Franța.

În urma evoluţiei sale, micuţul Prscina Fabiani Gabriel Andei a reuşit să câştige premiul I la prestigiosul concurs.

"Fabiani a luat locul I şi îi mulţumim doamnei profesoare Adina Stan că l-a îndrumat. Şi Fabiola, mama lui Fabiani, îi mulţumeşte doamnei profesoare de acolo din ceruri", a declarat bunica lui Fabiani.

Fabiani a cântat cu gândul la mama sa care a plecat la ceruri în urma unui tragic accident de circulaţie care a avut loc anul trecut la Petroşani chiar în Joia Patimilor. 

"Fabiani a trăit toate sentimentele şi refulările sale pe scenă. A cântat cu gândul la mama sa, care era ochii lui", a mai declarat bunica micuţului pianist.

Prscina Fabiani Gabriel Andei este deja un nume binecunoscut iubitorilor de cultură din Valea Jiului, evoluțiile acestuia la clapele pianului fiind apreciate la scenă deschisă. 

Potrivit ziarulexclusiv.ro, concursul de la Nisa nu este prima participare a talentatului elev al Școlii europene ”I.G. Duca” pe marile scene ale artei muzicale din Europa. Fabiani a mai fost premiat la numeroase concursuri similare, în România (unde a participat, în ultimii ani, la etapele finale ale Olimpiadei de Muzică și la multe alte concursuri școlare) sau în Italia (unde a participat,  în 2014 și 2015, la concursul internațional ”Piano Talents” de la Milano).