ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat de 62 de ani din Dolj a fost prins de jandarmi după ce a defrişat ilegal aproape un hectar de pădure.

Oamenii legii l-au oprit în trafic când acesta a ieşit cu un camion plin cu 11 metri cubi de lemne din pădurea Brădeşti.

Alţi aproximativ 50 metri cubi fuseseră lăsaţi în pădure, de unde urmau să fie ridicaţi. Jandarmii îl cercetează acum pentru tăiere ilegală şi furt de material lemnos.

"În urma verificărilor şi a măsurătorilor efectuate a rezultat faptul că acesta avea încărcată în maşină cantitatea de 11,9 m.c. material lemnos esenţă stejar, iar în pădure, la faţa locului, a fost găsită tăiată ilegal cantitatea de 48,80 mc material lemnos. Jandarmii au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală şi furt de material lemnos, iar bărbatul a fost condus la Postul de Poliţie Brădeşti şi a fost predat, împreună cu documentele întocmite, pentru continuarea cercetărilor", după cum au precizat reprezentanţii IJJ Dolj.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă să stea după gratii de la şase luni la trei ani.