ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Călin Lucian Farcaș, un bistrițean care locuiește în Marea Britanie, a fost amendat de polițiști pentru că ar fi adresat cuvinte și expresii jignitoare la adresa conducerii organizației județene a PSD Bistrița-Năsăud într-o postare pe Facebook. Acesta a fost amendat cu 200 de lei după ce a criticat o petrecere privată a partidului.

„Pe 17 martie, Poliția Municipiului Bistrița a primit o sesizare de la o formațiune politică. Ca urmare a sesizării primite au fost efectuate verificări, au fost audiați martori iar după finalizarea cercetărilor s-au luat măsurile legale care se impun, fiind sancționată o persoană pentru încălcarea art. 2 din Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială” a declarat luni dimineața purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud, agent principal Crina Sârb.

Conform procesului verbal întocmit de Poliția Municipiului Bistrița, contravenientul a fost amendat cu 200 de lei „pentru că a postat pe rețeaua de socializare Facebook un mesaj public prin care adresat expresii și cuvinte jignitoare către mai multe persoane din cadrul formațiunii politice PSD, participante la o petrecere organizată în data de 11.03.2017, producând indignarea cetățenilor”.

Bărbatul care a fost amendat este plecat în Marea Britanie și a precizat că nu are de gând să plătească amenda primită. Mai mult, într-o postare pe Facebook în care prezintă amenda el îl înjură pe Liviu Dragnea.

În comentariul incriminat, Călin Lucian Farcaș a scris că formațiunea politică ar fi cheltuit bani pe chefuri, în timp ce alocația unui copil are o valoare mică.