ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deşi a alergat aproape 900 de kilometri în ultima lună şi jumătate, nici gând să se oprească. Este ambiţia unui braşovean care şi-a propus să testeze limitele rezistenţei umane.

Planul lui este să urce zilnic, timp de 100 de zile, masivul Postăvarul din Poiana Braşov. Şi ca provocarea să fie dusă la extrem, se hrăneşte exclusiv cu fructe şi legume crude, iar din când în când urcă pe munte desculţ.
 
Călin a fost văzut pedalând pe drumul care leagă Braşovul de Poiană. Deşi avea în faţă un drum de peste patru ore cu bicicleta şi pe jos, nu părea deloc îngrijorat. A făcut asta deja de 56 de ori şi ceea ce pentru mulţi dintre noi pare imposibil pentru el e deja rutină.

Este un chitarist de blues care, în urmă cu patru ani, s-a apucat de sport. După câteva maratoane a simţit că poate mai mult şi şi-a stabilit o provocare personală: să urce de 100 de ori pe vârful Postăvarul, înalt de 1800 de metri.
 
"Mă aşteptam să pierd în greutate, mă aşteptam să am probleme fizice, băşici şi altele dar din fericire nu, în fiecare zi sunt fresh, sunt gata să plec la drum", spune Călin Cyfer.
Ca să-şi intensifice antrenamentul, el aleargă din când în când desculţ sau în sandale.
 
"Aia a fost de fapt cea mai grea tură, am făcut cam cu trei ore mai mult şi provocarea a fost de fapt că atunci când alergi desculţ foloseşti alţi muşchi, pe care până atunci nu i-ai folosit", explică el, potrivit site-ului stirileprotv.ro.

Călin are deja numeroşi susţinători atât pe munte, cât şi mediul virtual. Spune că prin proiectul lui vrea să promoveze un stil de viaţă sănătos şi îi încurajează pe români să-i urmeze exemplul.

"Înainte nu puteam să fac aproape nimic, eram un cartof de canapea, stăteam pe canapea şi atât, nu aveam energia de a face ceva", mărturiseşte tânărul.

Următorul proiect pentru Calin este traversarea întregului lanţ Carpatic de la nord la sud, o provocare pentru care alergările lui zilnice sunt doar un mic antrenament.