ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tânar de 22 de ani a trimis în contul RATB suma de 500 de lei, banii reprezentând contravaloarea biletelor pe care ar fi trebuit să le plătească în timpul liceului, când a mers mai mult fără bilet – pentru că nu avea bani.

Pavel Florin Șocostiuc și-a explicat gestul prin faptul că nu vrea să aibă datorii pe conștiință.

"Am urmat Colegiul Tehnic Media, iar în perioada 2010-2012 nu prea am avut bani de bilete. După liceu am făcut un curs de bucătari – o meserie care îmi place. De doi ani am reușit să mă angajez și am strâns banii pentru a plăti ce am de plătit", a spus Pavel Florin Șocostiuc pentu Libertatea.

Tânărul spune că nici lui nu i-ar plăcea ca cineva să nu îl răsplătească pentru un seviciu efectuat: "Trebuie să începem să înțelegem că trebuie să plătim ceea ce consumăm. Înșelăciunea nu poate merge la nesfârșit, iar eu vreau să fac, ceea ce fac, la nivel de excelență".