Familia bulibașei din Gilău, Rudi Varga, a cerut Armatei să participe la ceremonia de înmormântare de miercuri, 9 ianuarie, de la ora 12.00, din Cimitirul Eroilor, dar fiica bulibașei, Dana Varga, consilierul primului ministru Viorica Dăncilă, s-a lovit de un refuz, scrie Știri de Cluj.

Potrivit sursei citate, Dana Varga a vrut ca la mormânt să fie și 3 soldați care să tragă salve de armă în cinstea celui care a fost bulibașa romilor din Gilău. Surse au precizat pentru Știri de Cluj că Armata a refuzat pentru că Rudi Varga nu are merite speciale care să ducă la aprobarea unui astfel de ceremonial dedicat personalităților și eroilor neamului. 

Ultima personalitate care a beneficiat de onoruri militare a fost marele taragotist clujean Dumitru Fărcaș, o personalitate recunoscută în toată lumea.

Potrivit presei locale, familia lui Rudi Varga a săpat, fără a avea voie, groapa în Cimitirul Eroilor din Gilău, lângă monumentul Eroului Necunoscut și lângă mormintele unor eroi din Al Doilea Război Mondial. Consilierii locali din localitate au aprobat săparea gropii în cimitirul comunal, la „rând” cu ceilalți oameni, dar familia a dorit să sublinieze personalitatea celui care a fost bulibașa romilor din Gilău. 

Dana Varga a declarat că a fost dorința tatălui său de a fi înmormântat în zona Monumentului Eroilor din Gilău, a scris Mediafax.

Dana Varga este consilier de stat în aparatul de lucru al Guvernului, fiind numită în funcție de fostul premier Mihai Tudose. Aceasta este și secretar executiv al ALDE pentru minorități naționale. În perioada 2006 – 2009 a fost secretar personal al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.