ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisari ai Oficiului pentru Protecția Consumatorilor Buzău și medici ai Direcției Sanitar - Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor fac anchete la o fabrică de pâine din Buzău, după ce un bărbat a reclamat că a găsit un cap de broască într-o pâine.

Potrivit comisarului șef al OPC Buzău, Nicușor Dinulescu, citat de News.ro, verificările la fabrica de pâine din municipiu vin după ce un bărbat din Smeeni a trimis pe adresa instituției o fotografie în care apare un corp străin într-o bucată de pâine. Bărbatul susține că în pâine este capul unui pui de broască.

"OPC și DSVSA Buzău vor face verificări la fabrica de pâine reclamată. Bărbatul respectiv ne-a trimis pe mail o fotografie în care apare ca fiind ceva în pâine, el susține că e o broască, însă noi nu avem de unde să știm clar în acest moment că lucrurile sunt întocmai așa. Facem verificări și tragem concluziile ulterior”, a declarat comisarul șef al OPC Buzău, Nicușor Dinulescu.

Pe de altă parte, reclamantul susține că a cumpărat pâinea în care ar fi găsit capul unei broaște de la magazinul sătesc din Smeeni, unde își are domiciliul și de unde obișnuiește să se aprovizioneze. Bărbatul susține că stătea la masă cu soția sa și cu copilul de trei ani când a observat un corp străin în pâine.

"Am cumpărat o pâine de 80 de bani, am venit acasă, m-am așezat la masă, am mâncat, la un moment dat soția a realizat că în pâine e ceva, m-am uitat mai atent, am realizat că e o broască, un gândac ceva. Apoi mi-am dat seama că e un cap de pui de broască, n-am întâlnit așa ceva niciodată în pâine. Dacă mama m-ar fi făcut cu vreun italian probabil că aș fi mâncat și eu broaște, dar poate, cine știe, mă reprofilez acum. Soția nici nu mai vrea să vadă forma de pâine, darmite s-o mănânce. Mai grav este că, dacă ar fi mâncat copilul acea felie, sigur se îmbolnăvea de cine știe ce nenorocire”, a declarat Doru Tudorache, bărbatul care reclamă că a cumpărat pâinea respectivă, potrivit digi24.ro.