ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe ușile de la intrarea în Poliția Arad a fost afișat un anunț de licitație mai puțin obișnuit. Un câine polițist este vândut după ce și-a mai pierdut din aptitudini, din cauza vârstei.

Prima licitație a avut loc deja, în 13 iunie, cu prețul de strigare de 200 de lei, dar nu s-a prezentat nimeni să-l vadă pe Jake, spre bucuria partenerului său de serviciu, agentul șef adjunct Radu Vasiescu.

Polițistul nu ar vrea să renunțe la câinele pe care l-a crescut și care i-a fost alături în peste 1500 de misiuni, așa că speră că nici la următoarele două licitații, care vor avea loc în 29 iunie și 5 iulie, nu se va prezenta nimeni.

Agentul Radu Vasiescu spune că Jake este scos din serviciu pentru că are deja 11 ani și nu mai are aptitudinile necesare. ”Eu și familia mea îl iubim foarte mult și îl vrem acasă. I-am pregătit deja o cușcă nouă și l-aș îngriji în anii care i-au mai rămas. Mi-a fost cel mai bun partener din carieră, nu m-a trădat niciodată”, spune polițistul, potrivit aradon.ro.

Jake a participat la misiuni de ordine publică. Și-a însoțit partenerul peste tot, împreună au stat nopți la rând la pândă, au alergat și prins infractori. Într-o noapte, câinele polițist a pus rapid la pământ un agresor care își înjunghiase un coleg de serviciu, dar s-a întors la locul faptei pentru că își uitase niște acte. Jake l-a imobilizat până când partenerul său i-a pus cătușele.