ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristian Sabbagh și echipa lui au fost atacați, joi seară, cu furci și topoare, de un grup de țigani din Bihor.

Jurnalistul se afla împreună cu echipa sa la o investigație despre hoții de combustibil din trenurile-cisternă și timp de 4 zile i-a filat pe infractorii care provin din comuna Tileagd. Joi seară, în jurul orei 18.00, Sabbagh a pătruns în colonia de țigani din localitate pentru a încerca să intre în discuție cu cei de acolo, însă în acel moment a fost atacat brutal, anunță știrilekanald.

„Au vrut să ne omoare. Eram la o documentare despre hoții de combustibil și am fost înconjurați. Ne-au flancat cu o căruță și au sărit pe noi cu topoarele. Știau mașina, probabil că au remarcat-o în aceste zile, cât am stat la pândă. Un băiat din echipă a fost lovit la cap, iar agentul de pază care ne-a însoțit a fost împuns cu un fel de țepușă. Pe mine m-au lovit la picior, când încercam să protejez cameramanul care era cel mai expus. Mașina e praf, distrusă”, a povestit Sabbagh.

„După aceea au venit mascații. N-am avut când să ajungem la spital, o să mergem când ajungem în București să ne facem niște investigații medicale. Ce e mai deranjant este că cei din poliția de aici știau, însă nu au făcut nimic să ne apere sau să ne protejeze. Am vorbit cu ei, știau că azi vom merge în colonie și chiar eu i-am rugat să ne însoțească, însa nu au făcut acest lucru”, a mai spus Sabbagh.