ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La complexul balnear Baia Verde, din Slănic Prahova, s-au investit aproape 4 milioane de euro. Construcţia zace, însă, nefolosită de cinci ani, pentru că edilii nu au găsit un administrator dispus să plătească o redevenţă de 100.000 de euro, cât prevede legea.
 
Dotat cu trei lacuri sărate, un amfiteatru, o bază de tratament şi două piscine, Complexul Baia Verde a intrat în conservare chiar înainte să fie deschis pentru primii turişti. Şi asta dintr-un calcul greşit făcut de primărie. Administraţia locală a obţinut bani europeni pentru construirea unei baze de tratament şi a aprobat cu entuziasm lucrările.
 
Când investiţia - de aproape 4 milioane de euro - a fost gata, edilii au încercat în zadar să găsească pe cineva dispus să o exploateze în regim privat. Având în vedere valoarea mare a cheltuielilor, legea prevede ca administratorul să plătească o redevenţă de 100.000 de euro, potrivit protv.ro.

Costea Daneluş, primar Slănic Prahova: "An de an am încercat să o scot la licitaţie, să o închiriez. Dar nu s-a prezentat nici un agent economic."
 
Mai mult, complexul nu are locuri de cazare, iar investitorul privat ar trebui să cumpere şi aparatură pentru cabinetele de tratament. Un alt risc pe care administraţia locală nu l-a luat în calcul atunci când s-a jucat cu milioanele de euro. Locul încă arată bine dar, pentru că este nefolosit, au apărut urmele degradării.

În lipsa de altceva, turiştii vin doar să facă baie în lacurile sărate aflate în parcul balnear. Intrarea costa 15 lei, şezlongul şi umbrela, încă 10. Poate că ar cheltui mai mulţi bani, dar n-au pe ce.

Din 2016, când valorea investiţiei se va micşora, primăria Slănic spera să scadă preţul chiriei şi astfel, să găsească un investitor. Dacă nu, timpul şi rugina vor înghiţi, ca şi în alte părţi, banii europeni.