ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociaţia cultural-civică pentru educaţie şi dezvoltare „Eudava” a organizat luni după-amiază, la Drobeta Turnu Severin, un eveniment excepţional, cu ocazia Zilei Limbii Române.

„Este ziua limbii române, este o zi specială pentru românii de pretutindeni pentru toţi cei care cunosc, vorbesc şi preţuiesc limba română, iar manifestările naţionale şi internaţionale dedicate acestei zile au scopul de a-i uni pe cei care simt şi vorbesc româneşte”, a spus preşedintele Asociaţiei „Eudava”, profesorul Alin Roateş.

Asociaţia a adus special de la Bucureşti şi a expus în centrul oraşului, lângă fântâna arteziană, un drapel lung de peste 100 de metri.  Toţi cei care au trecut prin zonă au fost deosebit de încântaţi să vadă unul din cele mai lungi drapele naţionale din ţară şi evident nu au ratat o fotografie lângă simbolul naţional, potrivit adevarul.ro.