ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul Krisztina Morvai a intrat într-o instituție a statului român pentru a-i certa pe angajații acestei instituții pentru că nu vorbesc limba maghiară sau pentru că nu pun la dispoziția cetățenilor formulare tipizate în limba maghiară, fiind deranjată de faptul că toate informațiile din incinta Tribunalului Covasna din municipiul Sfântu Gheorghe sunt doar în limba română.

Aleasă pe listele Jobbick, Krisztina Morvai a intrat în Tribunalul Covasna și a urlat la angajați că nu vorbesc maghiara. Imaginile au fost publicate de Dan Tănasă și se pare că au fost realizate în primîvara acestui an.

"Comportându-se de parcă amiralul fascist Horthy Miklos ar fi încă la putere în Ardealul de Nord, Krisztina Morvai urlă la angajații Tribunalului Covasna afirmând, în mod mincinos, că ar exista o legislație care îi obligă să vorbească în limba maghiară și să pună la dispoziția cetățenilor formulare în limba maghiară. Evident, Morvai, intrată în Parlamentul European pe lista neo-fasciștilor de la Jobbik, nu are nicio problemă să mintă, legislația românească în domeniul utilizării limbii materne în instituțiile publice fiind cât se poate de clară", mai scrie Dan Tănasă.