ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un fost spital din Timișoara este scos la vânzare pe un cunoscut site de vânzări online.

Jumătate de milion de euro cere pe el renumitul interlop Tailor Căcărează. Clădirea veche de aproape un secol a fost retrocedată, inițial, clanului Cârpaci, iar apoi a ajuns pe mânile unui om de afaceri din Germania, apropiat al celor din clanul Căcărează. 

„Super mega șmecheră! Parterul este cu gresie, cu faianță. Cu gresie pardon. Anumite cabinete sunt super super ok. Era și neurologie, cu mâini, cu picioare,” spune Vasile Tailor Căcărează.

Clădirea cu un etaj are peste 100 de ani vechime și nimeni nu își mai aduce aminte când a fost reabilitată ultima dată. Locația în care funcționa secția de ortopedie a Spitalului Județean din Timișoara are 780 de mp și o curte interioară de 500 de mp. Conform anunțului postat pe un site de vânzări online, cabinetele în care erau vindecați bolnavii sunt numai bune de transformat în birouri.

În urmă cu patru ani, pacienții care erau tratați în acest spital și medicii au fost evacuați pentru că Primăria și noii proprietari nu s-au mai înțeles în privința chiriei. Ba mai mult, pentru a pune presiune pe conducerea spitalului, membrii clanului Cârpaci au venit atunci cu canapele de acasă și s-au instalat pe holurile instituției.

O dată rămași cu clădirea goală, Cârpacii au scos-o la vânzare, potrivit digi24.ro. Un român stabilit în Germania a cumpărat-o și a dat-o spre administrare, în 2012, clanului Căcărează. Liderul clanului a scos-o acum la vânzare.

În total, peste 140 de clădiri din Timișoara aparțin clanurilor de rromi, cele mai multe dintre ele în zona istorică. DNA a ridicat în mai multe rânduri documente de la Primăria din Timișoara, într-o anchetă privind retrocedările de locuințe.