ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou incendiu a izbucnit joi dimineață în blocul din Iași în blocul care luni seară a fost afectat de o explozie soldată cu doi morți și 11 răniți. Purtătorul de cuvânt al ISU Iași, Loredana Covalschi a declarat că au  fost afectate mai multe materiale textile și cărți aflate în imobilul respectiv, dar că incendiul a fost stins.

Incendiul a fost lichidat la scurt timp după ce un agent de la poliția locală, care se afla în zona blocului din Copou, a făcut anunțul la 112.

Luni seară, în jurul orei 20.20, o explozie s-a produs în blocul de patru etaje din zona Copou, în care locuiesc în mare parte pensionari, deflagrația fiind urmată de un incendiu.

În urma exploziei, două persoane au murit, iar 11 au fost rănite. Una dintre persoanele care a decedat în urma exploziei de luni seară este fostul prorector al Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi”, Victor Bulacovschi, iar cealaltă victimă este soția acestuia, fost cercetător la Institutul ”Petru Poni”.

Viceprimarul Iașiului Gabriel Harabagiu a declarat, miercuri, că s-au descoperite niște găuri în țevi de gaz aflate la câteva zeci de metri de blocul respectiv.
 
"Erau trei găuri cu diametrul cât un deget. Credem că aceasta este cauza exploziei, însă ancheta este cea care ne va arăta ce s-a întâmplat. Gazul s-a dus pe canalul respectiv, iar capătul de linie este subsolul blocului unde a avut loc explozia”, a precizat viceprimarul Gabriel Harabagiu.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Imagini apocaliptice cu incendiul care a pus stăpânire pe Canada. Flăcările au provocat un exod al oamenilor din orașul Fort McMurray