ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup restrâns de persoane a protestat sâmbătă, de la ora 17:00, la Baia de Aramă, cerând anularea adopției internaționale a Sorinei, minora de 8 ani care a fost luată la sfârșitul lunii iunie cu mascații din casa familiei Șărămăt, în sânul căreia a crescut, pentru a fi încredințată spre adopție unei familii româno-americane.
 
„Anulați adopția, că Sorina nu vă vrea!”, „Sorina a fost furată, nicidecum abandonată”, „Noi suntem uniți, nu suntem plătiți”, „Sorina, te iubim!” sunt doar câteva dintre sloganurile strigate de localnicii din Baia de Aramă la protestul de sâmbătă seară.

„Vom fi prezenți în orășelul de sub munte pentru a trage un nou semnal de alarmă, tuturor autorităților responsabile. În țara asta am ajuns să suferim de sărăcie, dar nu și de amnezie!”, a declarat Nicolae Ivan, directorul publicației online Sabotorii Gorjului, citat de Radio Infinit.   

Potrivit acestuia, localnicii nu renunță să ceară anularea adopției internaționale a Sorinei și înlesnirea procedurii de adopție pentru cetățenii români. Nicolae Ivan este convins că, în cazul Sorinei,  procedura de adopție a fost încălcată, prin falsificarea actelor depuse la dosar. El este conștient că acțiunea de protest de sâmbătă este una mai mult simbolică, dar promite că, după alegerile prezidențiale, va avea loc o demonstrație de amploare, mizând și pe implicarea lui Cătălin Ivan, în prezent candidat la Președinție. Până atunci, însă, un nou termen al procesului pentru anularea adopției urmează să fie judecat luni.
 
„Luni, pe 21 oct., se vor judeca ambele procese în aceeași ședință: suspendarea adopției și anularea adopției. După cum știm, la ulmul proces de suspendare a adopției, doamna avocat a familiei Șărămăt a cerut recuzarea completului de judecată. S-a stabilit, astfel, judecarea acestui proces în aceeași ședință cu cel de luni pentru anularea adopției”, a scris Simona Clopoțel sâmbătă pe grupul de socializare „Uniți pentru Sorina!”.

Portalul Stiripentruviata.ro citează surse apropiate cazului, conform cărora expertiza grafologică a declarațiilor din dosarul adopției Sorinei ar fi relevat că a fost fasificată inclusiv semnătura Marianei Șărămăt pe așa-zisa „renunțare la adopție”.