ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ciobanii din România spun că în turmă trebuie să ai musai și o oaie neagră, că așa nu vin lupii - asta e superstiția pe care a dezvăluit-o Ray Dorgelo, un olandez care s-a îndrăgostit de ținuturile din jurul Bistriței și care se va căsători cu aleasa sa la o stână din Dealul Negru.

Ray și Jenny s-au stabilit în România în luna aprilie a acestui an și îl vizitează des pe ciobanul Voștinar din Budacu de Jos. Ray este pasionat de ciobăneștii carpatini, așa că i-a ajutat pe jurnaliștii francezi să ajungă la stâna Voștinar pentru a realiza un documentar. Fascinat de modul de viață al ciobanilor, de ținuturile sălbatice și de peisajele minunate, Ray, alături de logodnica sa, Jenny, au decis să se căsătorească la o stână din Dealul Negru, în compania câtorva prieteni din România și a familiilor care vor veni tocmai din Olanda, potrivit bistriteanul.ro.

Ray a promis că de la nuntă nu va lipsi țuica, ei dorind să păstrăze tradiția românească. Pătimaș din fire, ciobanul Vasile s-a întristat că nunta nu va avea loc la stâna lui, însă le-a promis tinerilor o oaie pentru nunta care va avea loc în câteva zile.

Ray și Jenny și-au găsit locuri de muncă în Bistrița și s-au implicat în diferite proiecte, semn că nu se gândesc să plece prea repede. Cei doi s-au stabilit în Ocnița, pentru că iubesc viața la țară, departe de tot ceea ce înseamnă agitație, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care au ales să facă o nuntă simplă, dar inedită în același timp.

Olandezul a intermediat realizarea documentarului din pasiunea sa pentru ciobăneștii carpatini, care au devenit astfel protagoniștii filmului, dar și de dragul ciobanului cu care olandezii se înțeleg de minune în dulcele grai românesc. Vasile Voștinar a declarat pentru Bistrițeanul.ro că „tot el e”, chiar dacă va fi vedetă în Franța - de sâmbătă. Nu s-a arătat prea încântat de prezența francezilor, păstrându-și ținuta și vorba simplă, așa cum îi șade bine unui țăran român adevărat.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews