Între 3 și 6 august a avut loc la Cluj-Napoca Festivalul Untold.
 
„UNTOLD e închinat lui Satan", scrie preotul Claudiu Melean din Cluj-Napoca pe pagina sa de Facebook, care mai susține că „trebuie făcută sfeștanie în parc”, după festival, ca părinții să-și mai poată ducă copiii acolo.

„Până când ne veți batjocori credința cu Untold-ul închinat lui Satan? Până când o tot jigniți pe Maica Domnului și credincioșii care-i cinstesc Adormirea? De ce ne întunecați cu o sărbătoare a întunericului tocmai în sărbătoarea luminii taborice? Dacă nu vă e rușine de mulțimea de oameni pe care îi obligați să ia parte la zgomotul vostru, măcar de Dumnezeu să vă temeți. Ne-am săturat de festivalurile drăcești pline de alcool, tutun, droguri, sex și zgomot în care vă închinați nenumitului aducându-i ofrandă energiile voastre”, a scris preotul pe pagina sa de Facebook.

Postarea a dispărut ulterior de pe Facebook.

„Untold”, care înseamnă „nespus”, „nerostit”, ar trebui să ridice semne de întrebare. Teologul greco-catolic Bogdan Duca spune că în tradiția creștină, diavolului nu i se spune pe nume, pentru a nu fi invocat.

Anul trecut, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, afirma despre Festivalul Untold că este „poarta Antihristului", prin tot ce reprezintă.

Într-un articol din Cotidianul, Radu Hadârcă face o analiză a simbolismului asociat festivalului Untold, afirmând fără ocolișuri că este vorba despre „un megashow dedicat forțelor malefice”. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews