ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În pelerinajul său către Londra, sculptorul din Cluj este însoţit de o regizoare de film care va imortaliza momentele ineditei călătorii. 

Sculptorul Bartha Erno a câştigat în 2012 o competiţie organizată de ICR Londra cu ocazia Olimpiadei Culturale.

Proiectul Nature in the City, un ansamblu de trei sculpturi - Pasărea, Zgârie nori şi Spirala timpului - a ajuns să fie abandonat de Institutul Cultural Român. Spirala timpului se află într-un parc falimentar care este închis publicului, iar celelalte două opere, expuse într-un alt parc londonez, nu conţin nici o menţiune privind autorul, potrivit tvr.ro.

Astfel, după trei ani de anonimat, artistul a pornit în acest voiaj de 2500 de kilometri, pentru a-şi recupera simbolic dreptul de autor asupra lucrărilor finanţate, de altfel, din fonduri proprii. Cei doi artişti globtrotteri urmează să ajungă la Londra peste aproximativ trei săptămâni.