ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un şef de post de Poliţie din judeţul Botoşani a condus şapte ani maşina instituţiei fără să aibă permis. În tot acest timp a folosit fotocopia după carnetul soţiei, pe care a inserat fotografia lui. Adevărul a ieşit la iveală după un control făcut de superiori.

Procurorii spun că în toată această perioadă șeful de post de la Gorbănești a circulat cu documente false. Acesta ar fi modificat permisul soției pe care a adăugat și date de identificare de pe carnetul de conducere al unei rude apropiate.

Localnicii sunt uimiţi şi recunosc că s-au lăsat înşelaţi de aparenţe.

„Nu o lăsat niciodată să se întrevadă că ar fi omul care să fenteze legea”, spune un localnic.

Şeful de post a putut să conducă nestingherit maşina pentru că până acum o lună verificarea documentelor angajaților de la Poliţia judeţeană se făcea după seria și numărul permisului. Acum controlul se face pe baza Codului Numeric Personal, potrivit digi24.ro.

„Situația agentului de poliție a fost constatată ca urmare a unor verificări dispuse de către conducerea IPJ Botoșani”, spune Daniela Gheorghiescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Datele anchetei au ajuns acum pe masa procurorilor, care au scris o listă lungă de acuzaţii in rem.

„Abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducere a unui vehicul pe drumuri publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere în formă continuată”, arată procuror Valeriu Chihaia, șef secție Urmăriri Penale Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Polițistul care a condus şapte ani fără permis nu a fost încă audiat pentru că a invocat probleme de sănătate şi a intrat în concediu medical.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews