ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din municipiul Caracal, care duminică dimineața ar fi amenințat casiera unei săli de jocuri din localitatea menționată, cerându-i banii din seif, a fost identificat de polițiști și audiat la sediului Poliției Caracal. Infractorul, care ispășise deja o pedeapsă cu închisoarea pentru tentativă de omor, a reușit să fugă sărind pe geam din sediul Poliției, unde era audiat, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, citați de Agerpres. Cu toate acestea, prejudiciul de circa 9000 de lei a fost recuperat.

Surse judiciare au declarat că bărbatul bănuit în această cauză, care a reușit să fugă din sediul Poliției Caracal sărind pe geam de la etajul unu al imobilului într-un moment în care a rămas singur în încăperea în care era audiat, ieșise anul acesta din închisoare, după executarea unei pedepse pentru tentativă la omor. 

În aprilie 2016, la vârsta de 19 ani, același tânăr ar fi înjunghiat în abdomen un bărbat în curtea Școlii Nr. 7 din Caracal. Făptașul s-a sustras urmăririi penale timp de câteva zile, fiind apoi arestat preventiv, primind în 2017 condamnarea la o pedeapsă cu închisoarea de trei ani și trei luni. După executarea acesteia, el a fost lăsat în libertate în prima parte a anului 2019.

„Bărbatul bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie din această dimineață a fugit din sediul Poliției Municipiului Caracal. Forțe sporite din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt sunt angrenate în activități de căutare. Totodată, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt a dispus verificări interne cu privire la modul de acțiune a polițiștilor responsabili”, au anunțat duminică reprezentanții IPJ Olt.

Potrivit acestora, duminică dimineața, în jurul orei 7:30, Poliția Municipiului Caracal a fost sesizată despre comiterea unei tâlhării la o sală de jocuri de noroc din aceeași localitate.

„Din primele cercetări, se pare că un tânăr, de 22 de ani, din municipiul Caracal, în timp ce se afla într-o sală de jocuri de noroc, ar fi amenințat casiera localului respectiv, solicitându-i banii din seif. Bărbatul bănuit de săvârșirea faptei a fost identificat și (...) audiat de către polițiști”, declarau reprezentanții IPJ Olt, duminică, înainte de evadarea suspectului din sediul Poliției.
 
Prejudiciul de circa 9000 de lei de pe urma tâlhăriei comise la o sală de jocuri de noroc din municipiul Caracal a fost recuperat, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu. Tânărul bănuit în acest caz este în continuare căutat după ce a fugit din sediul Poliției Caracal.