ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un vatman de pe un tramvai bucureștean a intrat într-o mașină care bloca, neregulamentar, linia, informează Mediafax.

Conform imaginilor filmate de pe camera aflată pe tramvai, se vede cum un autoturism negru, cu numărul de înmatriculare B - 757 - MRK, depășește mașinile aflate la semafor și se postează pe linia de tramvai.

La revenirea semaforului pe culoarea verde, vatmanul îi semnalizează de două ori șoferului să se dea la o parte, dar acesta, ostentativ pornește pentru câțiva metri și apoi oprește, blocând deplasarea tramvaiului. Exact când șoferul mașinii negre deschide ușa să-l înfrunte pe vatman, acesta accelerează și lovește mașina care se oprise pe linia de tramvai.

Poliția Rutieră a anunțat duminică că șoferul autoturismului a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.230 de lei și i-a fost suspendat permisul de conducere pentru o lună.

„La data de 03 ianuarie a.c., în jurul orei 13.10, în zona Piața Chirigiu, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Astfel, conducătorul unui autovehicul nu a respectat obligația de a lăsa liberă calea tramvaiului, la apropierea acestuia și nici nu s-a prezentat la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.

Acesta a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 2.230 lei, totodată dispunându-se și reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile”, se arată într-un comunicat al Poliției Rutiere.

Contactat de Digi24, directorul STB condamnă gestul vatmanului, care acum ar putea fi bun de plată pentru paguba produsă mașinii pe care a lovit-o.

„S-a întâmplat un incident regretabil, în care vatmanul nostru a reacționat disproporționat față de o încălcare a regulilor de circulație și din partea conducătorului autoturismului. Va fi, bănuiesc, sancționat, va fi cercetat disciplinar. Se poate ajunge până la desfacerea contractului de muncă”, a declarat Andrei Creci, directorul STB.


Polițiștii rutieri au întocmit dosar penal după ce un șofer cu BMW și un vatman din Capitală s-au șicanat în trafic, primul blocând linia de tramvai, iar al doilea intrând cu tramvaiul în mașină. Dosarul penal a fost deschis după ce polițiștii au analizat imaginile din spațiul public.

Polițiștii rutieri s-au sesizat după ce au analizat imaginile în care un șofer și un vatman s-au șicanat în trafic și au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere. Primul dintre aceștia a blocat linia de tramvai, iar al doilea a intrat cu tramvaiul în autoturism.

„Atragem atenția participanților la trafic sa evite astfel de comportamente care pot conduce la evenimente cu puternic impact negativ, să nu dea curs șicanărilor sau provocărilor efectuate de anumiți conducătorii de vehicule, să manifeste întotdeauna calm și să își respecte partenerii de trafic”, precizează Brigada Rutieră, potrivit Mediafax.