Un bărbat de 50 de ani din județul Vrancea a tras la xerox mai multe bacnote de 200 de lei, le-a mâzgălit cu carioca și a plecat la târg să cumpere brânză.

Bancnotele folosite de el erau de o calitate mai mult decât proastă, dat fiind că fuseseră copiate la Xerox. Bărbatul a fost săltat de jandarmi și dat pe mâna poliției, după ce a încercat să cumpere brânză din târgul de la Dumbrăveni din județul Buzău, informează Jurnalul de Vrancea.

În momentul în care a fost oprit de jandarmi, bărbatul a aruncat pe jos nouă bancnote de 200 de lei. Individul a mărturisit că făcuse copii xerox după o bancnotă de 200 de lei, dar nu se vedeau bine și a desenat și el hârtiile. 

Jandarmeria Română a prezentat acest caz pe pagina oficială de Facebook.

 "Un vrâncean în vârstă de 50 de ani a înțeles diferit proverbul românesc „frate, frate dar brânza-i pe bani”. Aflat în târgul din comuna Dumbrăveni, acesta a încercat să-și demonstreze talentul la desen, încercând să cumpere brânză și alte produse folosind bancnote xeroxate. Opera sa i-a adus un „vernisaj” la secția de poliție”, este mesajul postat de Jandarmeria Română, care însoțește fotografiile banilor falși.

În acest moment bărbatul este anchetat de polițiștii de la Combaterea Crimei Organizate. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru fals de monedă și tentativă de uz de fals.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews