ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat de 50 de ani din județul Vrancea a tras la xerox mai multe bacnote de 200 de lei, le-a mâzgălit cu carioca și a plecat la târg să cumpere brânză.

Bancnotele folosite de el erau de o calitate mai mult decât proastă, dat fiind că fuseseră copiate la Xerox. Bărbatul a fost săltat de jandarmi și dat pe mâna poliției, după ce a încercat să cumpere brânză din târgul de la Dumbrăveni din județul Buzău, informează Jurnalul de Vrancea.

În momentul în care a fost oprit de jandarmi, bărbatul a aruncat pe jos nouă bancnote de 200 de lei. Individul a mărturisit că făcuse copii xerox după o bancnotă de 200 de lei, dar nu se vedeau bine și a desenat și el hârtiile. 

Jandarmeria Română a prezentat acest caz pe pagina oficială de Facebook.

 "Un vrâncean în vârstă de 50 de ani a înțeles diferit proverbul românesc „frate, frate dar brânza-i pe bani”. Aflat în târgul din comuna Dumbrăveni, acesta a încercat să-și demonstreze talentul la desen, încercând să cumpere brânză și alte produse folosind bancnote xeroxate. Opera sa i-a adus un „vernisaj” la secția de poliție”, este mesajul postat de Jandarmeria Română, care însoțește fotografiile banilor falși.

În acest moment bărbatul este anchetat de polițiștii de la Combaterea Crimei Organizate. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru fals de monedă și tentativă de uz de fals.