ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grota Haiducilor de la Băile Herculane, cunoscută și ca Peștera Hoților, va fi, în sfârșit, amenajată. Îndrăgitul obiectiv turistic din Banat va face obiectul mai multor investiții ale Administrației Parcului Național Domogled-Valea Cernei în perioada următoare, potrivit Radio Reșița.

În acest moment, peștera este degradată, pereții fiind acoperiți de semnături și diverse mesaje, unele dintre acestea foarte vechi. Cea mai veche semnătură datează din 1820.  

Peștera are o lungime de 143 de metri și o mare importanță arheologică, fiind una dintre primele așezări umane din Banat, locuită din paleoliticul mijlociu. Administrația intenționează să termine lucrările până la începutul sezonului estival. La finalul acestora, va exista o poartă de acces, o balustradă pentru protecția turiștilor și un traseu de vizitare în interiorul peșterii.

Aceasta va avea și un loc amenajat care să cuprindă un mic istoric al locuirii sale. Investiția va fi realizată din fonduri proprii ale Administrației Parcului Național Domogled-Valea Cernei.