ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parcul Carol I din Galați, construit în 1918, a devenit din loc de promenadă...o ruină care oferă o priveliște dezolantă locuitorilor: gazonul a fost sufocat de buruieni, iar cele două fântâni arteziene nu mai funcţionează de peste 15 ani.

Aspectul neîngrijit al parcului se observă peste tot: buruienile uscate tronează de-a lungul acestuia, băncile sunt ruginite, iar aleile neîngrijite. Trecătorii se plâng de condițiile deplorabile, iar câinii maidanezi au ajuns stăpâni.

"A primit denumirea de Carol I pentru simpul motiv că se află în capătul bulevardului Regele Carol I. La intrarea în parc se află monumentul eroilor căzuţi la Conştangalia, monument comandat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza la 1863, însă ridicat de abia la 1914", spune Marius Mitrof, consilier Direcţia Judeţeană pentru Cultură, citat de Digi 24.

Un proiect pentru reabilitarea parcului există de peste cinci ani, însă autorităţile nu l-au pus în practică nici până în prezent.

"Unii consideră că este o zonă destul de izolată şi ar trebui ca investiţia să fie făcută într-o etapă ulterioră, noi considerăm că şi zona aceea, cu atât mai mult trebuie redată, chiar dacă este puţin izolată trebuie redată publicului", afirmă Aurel Vlaicu, city manager Primăria Galaţi.

Parcul are o suprafaţă de 3 hectare şi face parte din zonele protejate ale Galaţiului.