ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 20 de ansambluri folclorice din Botoșani, Bacău, Constanța, Maramureș, Neamț, Suceava și Vrancea, dar și din mai multe raioane din Republica Moldova au participat, duminică, la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă „Din străbuni, din oameni buni...".

Formațiile de căiuți, capre sau urși, însoțite de fanfare, au participat la o paradă pe străzile municipiului Botoșani și au susținut recitaluri pe scena din Piața Revoluției.

„Avem toată speranța că aceste obiceiuri de iarnă nu se pierd și că vom putea să ducem mai departe tradiția noastră populară. Țin să mulțumesc tuturor primarilor și instructorilor de ansambluri pentru că păstrează această tradiție", a declarat managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Cornelia Ciobanu.

Evenimentul, aflat la a 43-a ediție, a fost organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani.

Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă a fost urmărit de mii de persoane.

„Din fericire, aceste datini și obiceiuri nu s-au pierdut, dar și-au mai pierdut din importanță. Este meritul celor care se implică, pentru că reușesc să transmită de la o generație la alta obiceiurile din perioada sărbătorilor de iarnă", a spus unul dintre spectatorii de la festival.