ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat, în cursul zilei de vineri, în zona de competență a sectoarelor PF Moravița și Oravița, 16 cetățeni străini din Irak, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în țări din vestul Europei.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni irakieni, șase bărbați si o femeie, cu vârste cuprinse între 23 și 36 de ani. Aceștia au declarat că intenționau să ajungă în țări din vestul Europei, fapt pentru care s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste câmp.

Tot vineri, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oravițaau fost depistați 9 cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zonă, aceștia fiind preluați și transportați la sediul instituției pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni irakieni, patru bărbați, o femeie și patru minori, având vârste cuprinse între 2 și 32 de ani.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota au depistat nouăsprezece persoane din Turcia, Siria și Irak, care au încercat să iasă ilegal din țară, ascunse în interiorul unui automarfar.

Cei în cauză, unsprezece cetățeni sirieni, șapte cetățeni irakieni și un cetățean turc, adultii având vârste cuprinse între 20 și 38 ani, iar minorii între 9 și 13 de ani. La cercetări, conducătorul auto a declarat că nu are cunoștință despre modul în care persoanele în cauză s-au ascuns în camion, pe timpul călătoriei el staționând în mai multe parcări pentru TIR.

În cadrul primelor cercetări persoanele ascunse au declarat că doreau să ajungă în Spațiul Schengen și au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, alți 14 cetățeni străini (12 din Siria și 2 din Irak) au fost depistați în Sectorul Poliție de Frontieră Naidăș, județul Caraș-Severin, în timp ce se deplasau  dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul țării.

S-a stabilit că este vorba despre opt bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 20 și 40 ani și patru minori, având vârste cuprinse între 2 și 11 ani.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări față de cei în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.






Foto: Poliția de Frontieră