ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inițiativa unor persoane de a confisca spațiul public prin întocmirea de liste negre cu mass-media ce trebuie cenzurate, nu rămâne fără urmări. Mai multe personalități ale vieții publice s-au manifestat deja împotriva acestei idei, ce aduce cu infamul Minister al Adevărului din romanul 1984 al lui George Orwell.

Ultimul pe listă este avocatul Gheorghe Piperea. Acesta spune că va cere explicații rețelei Facebook în privința legalității acțiunii de cenzurare a unor pagini.

 „Astăzi o sa cer corporației care deține acest sistem de socializare on-line dacă este legal ca "paginile" (sau "pereții") pe care le dețin persoanele care au aderat voluntar la sistem să fie împărțite in eretice și canonice, în "cu noi" sau "împotriva noastră", in cetățeni ai Lebensraum-ului și auslanderi. In caz de răspuns afirmativ sau de lipsa a răspunsului, o sa părăsesc acest sistem și o sa le indic și altora sa facă la fel. Nu de alta, dar suntem în 2017, și nu în vremea inchiziției și nici în vremea gestapo-ului și nici în vremea leninismului. Inca mai sunt mijloace de comunicare - ne vom putea face auziți si altfel decât prin feisbuc”, a scris Piperea. 

Mai mult decât atât, acesta va ataca la Consiliul Concurenței suporturile media care susțin inițiativa împărțirii presei și internetului în buni și răi.
 

„Tot azi voi formula acțiuni in concurenta neloială și reclamații la Consiliul concurentei pentru practici anti-concurențiale contra suporților media care susțin masiv initiațiva împărțirii presei și a internetului în fake news si non-fake news prin intermediul unei mașini și al unui soft care a fost menit sa "gândească" în locul omului. Dacă cei care obișnuiesc să gândească prescurtat preferă să meargă până la capăt și să lase o mașina și un soft să o facă în locul lor, nu au decât, dar sa nu sancționeze pe toată lumea care prefera să își utilizeze propria minte pentru a gândi și propriile resurse biologice emoționale pentru a simți. 

Tot astăzi voi pune la punct și un sistem de acțiuni menite a sancționa practicile anti-concurențiale ale unor corporații de a refuza expunerea reclamelor proprii pe suporții media bannați de soldații adevărului și ștampilați cu "atributul" fake news”, a scris avocatul.
 
Iată mesajul integral:

 „Treaba cu ministerul adevărului devine serioasa si grava. Soldații disciplinați aliniati în spatele purtătorilor de banderole cu hashtag copiat de la neo-marxistii și anarhiștii americani, denumiți, în derâdere, chiar de căpitanii lor, crowdsourcing, își fac treaba, raportând la greu la feisbuc tot ce li se pare lor ca le contrazice convingerile si certitudinile. Astăzi o sa cer corporației care deține acest sistem de socializare on-line dacă este legal ca "paginile" (sau "pereții") pe care le dețin persoanele care au aderat voluntar la sistem să fie împărțite in eretice și canonice, în "cu noi" sau "împotriva noastră", in cetățeni ai Lebensraum-ului și auslanderi. In caz de răspuns afirmativ sau de lipsa a răspunsului, o sa părăsesc acest sistem și o sa le indic și altora sa facă la fel. Nu de alta, dar suntem în 2017, și nu în vremea inchiziției și nici în vremea gestapo-ului și nici în vremea leninismului. Inca mai sunt mijloace de comunicare - ne vom putea face auziți si altfel decât prin feisbuc.

 
Tot azi voi formula acțiuni in concurenta neloială și reclamații la Consiliul concurentei pentru practici anti-concurențiale contra suporților media care susțin masiv initiațiva împărțirii presei și a internetului în fake news si non-fake news prin intermediul unei mașini și al unui soft care a fost menit sa "gândească" în locul omului. Dacă cei care obișnuiesc să gândească prescurtat preferă să meargă până la capăt și să lase o mașina și un soft să o facă în locul lor, nu au decât, dar sa nu sancționeze pe toată lumea care prefera să își utilizeze propria minte pentru a gândi și propriile resurse biologice emoționale pentru a simți. 

Tot astăzi voi pune la punct și un sistem de acțiuni menite a sancționa practicile anti-concurențiale ale unor corporații de a refuza expunerea reclamelor proprii pe suporții media bannați de soldații adevărului și ștampilați cu "atributul" fake news”.

Ca să nu riscați să fiți raportați la Fratele cel mare, nu dați share. Până una-alta, poate vă procurați cartea 1984 sau cartea Minunata lume nouă. Citiți-le. S-ar putea ca, în curând, să fie arse”.