ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 500 de australieni s-au alăturat primului proces colectiv din lume pentru leziunile provocate de vaccinul anti-COVID-19, proces intentat săptămâna aceasta împotriva guvernului australian și a autorității de reglementare a medicamentelor, prin care se solicită despăgubiri pentru cei vătămați de vaccinurile anti-COVID-19 și pentru familiile îndoliate, relatează The Defender.  

În proces guvernul australian, Administrația pentru Produse Terapeutice (TGA) și Departamentul de Sănătate și Îngrijire a Vârstnicilor din Australia, precum și un număr de funcționari publici de rang înalt, sunt acuzați de neglijență legată de aprobarea și monitorizarea vaccinurilor anti-COVID-19, de încălcarea obligațiilor legale și de abuz de putere în funcții publice.

Acțiunea a fost începută la Curtea Federală din Australia, registratura New South Wales.

Potrivit procesului, pârâții au aprobat vaccinurile „fără nicio bază probatorie sau argumente adecvate sau rezonabile pentru a stabili în mod rezonabil că vaccinurile sunt sigure, eficiente și că au un profil pozitiv de risc-beneficiu”.

Natalie Strijland, avocatul care a intentat procesul, a afirmat într-o declarație

Acțiunea [în instanță] va argumenta că Therapeutic Goods Administration nu și-a îndeplinit datoria de a reglementa în mod corespunzător vaccinurile anti-COVID-19, ceea ce a dus la prejudicii și daune considerabile pentru australieni.

Procesul susține că guvernul „a acționat în mod neglijent prin aprobarea vaccinurilor și, de asemenea, prin refuzul de a le retrage”, având în vedere „dovezile cunoscute” privind riscurile.

„Australienii care au suferit un eveniment advers grav în urma vaccinării împotriva COVID-19 sunt invitați să facă un pas înainte și să se înregistreze în această acțiune colectivă”, a spus Strijland.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate și Îngrijire a Vârstnicilor a spus că departamentul „este la curent” cu privire la proces și că „deoarece chestiunea se află în fața instanței, nu este oportun să comentem”.

Acțiunile colective oferă „o cale către justiție” pentru persoanele care se poate să nu dispună de resursele necesare pentru a intenta o acțiune în instanță pe cont propriu, a afirmat Alison Bevege, o jurnalistă care a scris pentru Reuters și Daily Mail. Cei vătămați de vaccinurile anti-COVID-19 au fost „ignorați, refuzați, discreditați și marginalizați”, a adăugat Bevege.

Dr. Melissa McCann, medic generalist care deține și un certificat de absolvire în bolile alergice, a strâns peste 110.000 de dolari pentru finanțarea cazului.

Potrivit lui McCann, acțiunea colectivă este necesară deoarece programul federal de compensare a vătămărilor provocate de vaccin din Australia „nu este potrivit scopului” și a lăsat mulți australieni vătămați de vaccin „abandonați fără sprijin” după ce li s-a promis compensație „echitabilă și accesibilă”.

Până la 12 aprilie, Services Australia a primit 3.501 de cereri și a plătit 137 de compensații în valoare totală de peste 7,3 milioane de dolari, 2.263 de cereri fiind încă în așteptare și 696 considerate neeligibile, potrivit news.com.au

Spre comparație, până la 1 aprilie, guvernul SUA a aprobat primele trei cazuri de despăgubire pentru persoanele vătămate de vaccinurile anti-COVID-19 – în valoare totală de 4.634,89 dolari. De la începutul pandemiei, americanii care au susținut că suferă de leziuni legate de vaccinurile COVID-19 și de alte contramăsuri au depus 11.425 de cereri de despăgubire.

„TGA a stabilit că mai mulți tineri anterior sănătoși au murit de miocardită indusă de vaccinul COVID-19. Scrisorile de la TGA către McCann au indicat aceste fapte și o admitere a mușamalizării intenționate”, a spus dr. Peter McCullough.

„Nu am știut niciodată cum ar fi un atac de cord”

Printre cei reprezentați în proces este și profesorul din Melbourne Gareth O’Gradie, un tată anterior sănătos a doi copii, care, înainte de a primi prima doză de vaccin Pfizer în iulie 2021, era pasionat de alergat, fotbal, cricket și tenis.

„La șase zile după [vaccinare] am suferit dureri în piept cu debut brusc, dificultăți de respirație, febră, frisoane, transpirație”, a spus el pentru World Freedom Alliance. „Nu am știut niciodată cum ar fi un atac de cord, dar acesta este lucrul la care mă așteptam.”

O’Gradie, în vârstă de 41 de ani, a fost transportat de urgență la spital, unde a fost diagnosticat cu pericardită indusă de vaccin. El a spus:

Până la urmă am fost supus unei operații pe cord deschis pentru a se îndepărta pericardul, care se inflamase și se lipise de inima mea.

O’Gradie – care a spus că este „pro-știință” și nu a fost niciodată „anti-vaccin” – crede că guvernul a furnizat „informații false privind siguranța” acestor vaccinuri. „A avut loc o ascundere pe scară largă, intenționată, a informațiilor – ceea ce i-a împiedicat pe oameni să își ofere consimțământul informat”, a declarat el pentru news.com.au.