În seara zilei de 10 septembrie, jurnalistul bucureștean Octavian Metoni a trecut la cele veșnice. De câțiva ani, Tavi - așa cum îl știau cei apropiați - s-a luptat cu o boală necruțătoare.

În ciuda problemelor pe care le-a traversat, Tavi rămăsese același tip plin de spirit, dintotdeauna. A muncit toată viața în presa sportivă, dar a fost un bărbat cultivat, poliglot, cu care puteai purta o discuție informată pe orice subiect: de la istoria Căilor Ferate Române la medaliații Jocurilor Olimpice.

A fost un jurnalist „de modă veche”, educat parcă la școala interbelică. A fost un cinefil prin excelență, dar pasiunea pentru filme nu a fost întrecută decât de iubirea față de echipa Rapid București.

Un om de caracter, Tavi ne-a ajutat, pe noi cei de la ActiveNews, doar din dragul de a scrie și de a da o mână de ajutor unor oameni de care se simțea apropiat. Articolele sale pot fi citite aici.

La nici 50 de ani, Tavi a plecat la cele veșnice. De joi, 12 septembrie, va fi depus la Capela mică Bellu, înmormântarea urmând să aibă loc sâmbătă, la ora 12:00, la Cimitirul Bellu. Dumnezeu să te odihnească!
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews