ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Redacția ActiveNews a luat la cunoștință de acuzația formulată de domnul Emil Borcean, autor al siteului www.ild.ro. Acesta acuză siteul nostru că „fură știri și le prezintă drept materiale proprii”, aducând în sprijinul acestei afirmații calomnioase faptul că traducerea unui articol de pe ActiveNews ar fi fost plagiată de pe siteul patronat de fostul Ministru al Comunicațiilor din Guvernul Cioloș, Marius Bostan.

În acest sens, redacția ActiveNews dorește să precizeze că nu fură, nu plagiază și nu încalcă drepturile de autor ale nimănui, iar acest lucru este demonstrat de cei aproape cinci (5) ani de bune practici, așa cum pot depune mărturie instituții de presă. Rezultatele muncii noastre sunt cuantificate în numărul mare de citări din partea altor organe mass-media, din partea instituțiilor statului și/sau a personalităților din spațiul românesc.

Dimpotrivă, ActiveNews și-a propus mereu să citeze sursele de unde preia informațiile, acordând creditul cuvenit autorilor,  codul nostru deontologic fiind foarte strict în acest sens.

Chiar și așa însă, nimeni nu este perfect. În cazul articolului incriminat de domnul Borcean a fost vorba de o preluare fără citare de pe siteul Știripesurse.ro, neștiind că despre subiect a scris și ild. De altfel, nimeni din redacție și probabil din mass-media care contează, nu urmărește ild.ro, deoarece conținutul și traficul generat îl îndică drept un site minor, obscur, lipsit de credibilitate.

Colega noastră și-a asumat greșeala, a remediat-o imediat cum i-a fost adusă la cunoștință și va suporta consecințele ce decurg din încălcarea codului nostru deontologic. De asemenea, cerem scuze cititorilor noștri și îi asigurăm că facem tot posibilul ca acest gen de evenimente să nu mai aibă loc.

Existența acestei erori nu justifică însă invectivele adresate de domnul Emil Borcean întregii redacții, care nu fac decât să confirme politica demnă de Vadim Tudor a ild.ro.  Redacția reiterează că ActiveNews este un demers jurnalistic 100% românesc, realizat și susținut numai de români, aflat în slujba poporului român și a României, cu respect pentru demnitatea și legile Țării.

Acuzațiile nefondate, jignirile și calomniile descalifică pe cei care le folosesc, și considerăm că sunt doar încercările unor persoane care se zbat în mediocritate și care nu respectă nicio minimă deontologie profesională de a-și justifica existența.

În sensul „Adevărului” de care siteul ild.ro clamează că este călăuzit, domnul Emil Borcean și compania au datoria să publice acest drept la replică și/sau să șteargă invectivele și acuzațiile nefondate din respectivul articol. În caz contrar, vom apela la toate măsurile prevăzute de lege pentru îndreptarea situației.

ActiveNews.