ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vineri seara, la Târgu Jiu, în Sala Mare a Muzeului Județean Gorj, a avut loc prima ediție a Galei Premiilor Federației „Euro Education”, o entitate care reunește sub această umbrelă mai multe organizații non-guvernamentale din România și străinătate.

Scopul acestei Federații este promovarea activităților educaționale, culturale în rândul tinerilor, dar și sprijinirea persoanelor aflate în dificultate.

Cu sediul în Craiova, Federația „Euro Education” își desfășoară activitatea în mai multe județe din țară, dar are și parteneri în Turcia și Macedonia.

În cadrul galei de vineri, printre premiații Federației „Euro Education” s-a numărat și siteul de știri ActiveNews.ro, reprezentat de redactorul-șef Mihai Șomănescu. Tot printre premianți s-a numărat și editorialistul ActiveNews, Iulian Capsali, care a primit o diplomă de merit pentru activitatea sa publicistică și jurnalistică în spațiul public.

Pe lângă decernarea premiilor, în sine, gala a găzduit și mini-concerte ale copiilor de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu, dar și al unei fetițe aflate în clasa a VII-a.

Copiii au încântat cu doine, folk, operă, inclusiv recitaluri de vioară și chitară. Aceste momente extraordinare sunt disponibile mai jos:
 


Mai pe scurt, Federația „Euro Education” este ceea ce am numi societatea civilă autentică, formată exclusiv din voluntari care se dedică slujirii aproapelui. Profesori, preoți, ingineri, muzicieni, elevi, studenți, tineri sau bătrâni care își petrec timpul făcând ceva pentru comunitatea lor și pentru țara lor, fără a beneficia de „burse” primite cu dedicație, pentru a ideologiza beneficiarii muncii lor.

ActiveNews mulțumește acelei părți a societății civile care se numește Federația „Euro Education” și o asigură de tot sprijinul pe care poate să-l dea de-acum înainte.

„Sfântul Paisie Aghioritul spunea că dacă întrebi o muscă dacă a văzut vreo floare, îți va răspunde că a văzut numai gunoaie, mizerie și necurății. Dacă întrebi o albină, ea îți va spune că a văzut numai flori frumoase.Așa că în viață avem de făcut o alegere: să fim muște și să împrăștiem acest odor care ne sufocă pe alții și care în final, ne va sufoca și pe noi. Sau să vedem frumosul și să fim precum albinele. ActiveNews își propune să arate că Gorjul, Oltenia, Moldova, Ardealul, Basarabia și România toată, sunt niște pământuri pline de flori frumoase, care merită cultivate și admirate, nu călcate în picioare de cei care vin și ne spun că nu suntem conectați la modernitate, la noutate.  Iată că se îndeplinesc profețiile care spuneau că veni o vreme când oamenii vor înnebuni, iar cei care nu vor înnebuni vor fi făcuți nebuni de către nebuni. Vă mulțumim că ne-ați dat ocazia să fim nebuni și vă îndemn să fim în continuare nebuni, pentru Adevăr, pentru țară și pentru neam”, a spus în redactorul-șef al ActiveNews în discursul de mulțumire în numele redacției.
 
Mai multe imagini și filmări de la eveniment sunt disponibile pe siteul revistei online Magazin Critic.